Hur Pascal box fungerar

Att använda en pascal box kan vara lite förvirrande första gången. Denna guide kommer att ta dig steg för steg och informera dig om vad som är viktigt.

Notera att om du vill fylla gamla bollar med rätt tryck igen kräver detta en längre process i flera steg. Pumpar man upp en gammal boll så att bollen eller bollarna blir platta kan dem inte längre räddas.

Bollar som endast är använda en match kan tryckas till rekommenderat tryck med en gång.

Hör av er om ni får några frågor, lycka till!

2 kommentarer till “Hur Pascal box fungerar

 1. Vad innebär det att man ”pumpar upp en boll så att den blir platt”? Låter motsägelsefullt för mig. 🤔

  1. Tjenare Daniel, jättebra att du frågar.
   För att ”pumpa upp trycket” i en padelboll behöver du lägga bollarna i en behållare som pumpas upp till önskat tryck. Padelbollarna kommer att öka sitt tryck genom att trycket i behållaren (Pascal box i detta exempel) trycks in i padelbollen. Detta är en process som tar lite tid och bör göras i flera steg om bollen är gammal.

   Om tryckskillnaden i bollen och i behållaren är för stor så kan bollen inuti behållaren tryckas ihop så att den plattas till.

   Bollen brukar då få en form av en skål. Om detta sker kan bollen inte längre räddas. Detta får man kolla på innan trycket ur behållaren töms. För oftast går bollen tillbaka till rund form direkt när trycket släpps ut.

   Hoppas att mitt svar gav dig förståelse i hur bollen ”pumpas upp och blir platt” ^^.

   Tveka inte att höra av dig igen om min förklaring var bristfällig.

   Med vänlig hälsning:
   Tobias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *