vad händer när ett nytt rör bollar öppnas?

Tennisboll och Padelboll

Så fort som man öppnar ett bollrör padel- eller tennisbollar så börjar bollarna att förlora tryck. Man brukar säga att en boll har förlorat upp till 25% av trycket efter första matchen och att en boll håller i cirka 2 aktiva speltimmar på amatörnivå.

Öppna inte röret innan du ska använda bollarna

Det är tryck i bollrören för att dem inte ska förlora tryck innan man använder bollarna. Det är detta man släpper ut när man öppnar röret som avger ett pysande läte. Detta tryck är samma i röret som inuti bollarna.

Tryck

Det är något lägre tryck i en padelboll än i en tennisboll

  • Padelboll = 4,6 kg – 5,2 kg per 2,54 cm2
  • Tennisboll = ca 8 kg per 2.52 cm2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *